tirsdag 3. februar 2009

Nytt land, nye muligheter...

Da var det farvell til Vietnam for denne gang. Men forst hadde vi noen innholdsrike siste dager i dette tidligere krigsherjede landet. Vi hoppet paa en tur i lag med en gruppe for aa krysse grensen til Kambodsja med elvebaat. Det vil si det ble forst en del timer med buss. Men etterhvert kom vi oss over i baater som tok oss med til baade flytende markeder og flytende fiskelandsbyer. For aa ikke nevne alt annet spennende som var aa se langs elvens bredder. Folk som vasket kler i elven, eller vasket seg. Her skjer alt samme stedet. Er ikke saa noye om vannet blir brukt til baade soppelbotte, kloakkutlop og vaskevann... Pytt sann! Til tross for at forholdene ikke er som hjemme, virker folkene fornoyd og glade. Barn springer rundt og vinker entusiastiske naar vi kjorer forbi. Noen eldre folk ser litt mistenksomt paa oss naar vi tar bilder av dem....(med god grunn kanskje?) Men folk er stort sett veldig fornoyde, og det virker herlig aa ha et litt mer avslappet forhold til tilvaerelsen. Ikke mas og kjas som det ofte kan bli hjemme. Her slar de seg ned i hengekoyer og tar seg en blund mens de skravler litt med naboen i huset rett ved siden av. Og daa mener jeg rett ved siden av. Her er det ikke snakk om mye privatliv! Naar vi kjorte forbi saa vi rett inn i hjemmene deres, for her er det ikke snakk om dorer som skiller ute og inne... Nei, her ser du rett inn i naboens hus, saa ikke mye privatliv der i gaarden kan man vell si. Paa en maate virker det litt slit med saa lite privatliv. Men, vi kunne kanskje laert litt av dette i Norge? For der kryper vi vell helst litt for mye inn i vaar egen hule, og vet ikke alltid hvem som er den naermeste naboen vaar en gang?!?

Nok om det. Maa ikke glemme aa nevne vaar store fryd naar vi fikk holde en pytonslange rundt halsen! Det var digg! Dette er forovrig et ord som blir mye brukt her nede. Digg mat, digg overnatting, digg kjoler.... Vi prover aa vende oss av med dette, men ting har fort en tendens til aa bli omtalt som "digg" naar det er noe som er bra og vi er fornoyde med.

Jaja, vi er naa altsaa komt oss til Kambodsja. Naermere bestemt Siem Reap. Vi ankom fra Phnom Penh tidligere i ettermiddag. Og etter en varm og humpette tur oppover, var det virkelig DIGG og komme til Earthwalkers (http://www.earthwalkers.com/) sitt gjestehus med litt norske forhold. Dette konseptet er startet opp av norske folk, og er virkelig bra! Tror virkelig dette er plassen vi har faatt mest igjen for pengene. Foruten inkludert frokost, basseng og solstoler (kanskje vi kan bli litt brune?), fikk vi TO handkler hver, og flisebelagt rent bad med VARMT vann! Hvor digg var ikke det?!? Herlig! Ubeskrivelig!

Jeppsann, tror det faar holde for naa. I morgen skal vi bare slappe av for en gangs skyld. Ikke gjore noen ting spesielt. Tror vi trenger det etter ganske intensive uker paa farten. Deretter maa vi ha oss en dag i Angkor Wat. Kambodsja sitt store underverk...

2 kommentarer:

Brit sa...

Heisann!
Du imponerer verkelig! Trudde aldri eg skulle sjå deg med ein slange rundt halsen.De sprenger nok mange grenser på denne turen dokka,s.
Korkeis går det med edder-kopper, ser de noko til dei?

Bergit sa...

Slanga? Eg e naa kje redde for slanga! Dei e eg fasinerte av! D e (store) edderkoppa eg e redde, og dei he me ikkje sett saa mange av heldigvis:)