fredag 20. mars 2009

Guatemala!


En av vulkanene som ruver over Antigua, byen vi bor i. Tilsammen er denne koselige byen omgitt av tre vulkaner, hvorav en er AKTIV.

Hei folkens!
Haaper at dere fremdeles gidder aa sjekke bloggen vaar innimellom:) Vi har vert litt opptatt i det siste, kan en vel trygt si... Vi er naa nemlig to meget hardt arbeidende studenter! Det hadde dere ikke trodd... I en hel uke har vi naa studert spansk paa en meget god skole i Antigua. I tillegg er det utforsking av byen, prating med nye folk, tur til den aktive vulkanen Pacaya osv. Men sann generelt:

En helt normal dag for oss, pliktoppfyllende skoleelever er som folger;
0600 - Bergit staar opp for aa repetere dagens spanskleksjon.
0700 - Ingrid staar opp.
0730 - Vi spiser frokost paa hostellet vaart (evt Hotellet -det er ganske saa fint/og dyrt:)
Frokosten bestaar somregel av eggerore og bonnestuing + brod.
0759 - Vi gaar te skolen.

Ingrid leser gloser til den store gullmedaljen!


Paa veg te skolen. Dette er utenfor Hostellet vaart. Dvs; Hostelle ligger rett til hoyre, og muren til venstre er muren ut paa gata. Saa vi kan vel konkludere med at vi har funnet oss en trygg plass aa bo. De har utrolig mange fine smaa hager i dette landet her! Men de er smaa!! Denne er kanskje toppen 100kv2.

0800 - Skolen begynne
Saa folger 4 effektive timer hvor vi har en halvtimes pause i midten.
Vi sitter ute paa hvert vaart lite bord, med en liten tavle, og vaar egen privatlaerar.
S aa det skal ikke vaere noen grunn for ikke aa faa med seg ting, eller gjemme seg i mengden...Her skal en laere, snakke og skrive spansk!
1200 - Ferdig! Vi gaar hjem, og spiser lunch paa veien... senere er det lekselesing, tur paa byen med nye bekjentskaper osv. Middag. Mer pugging. Og saa:
2130 Sengetid!! Er ikke trygt aa gaa ute her i byen saa sendt paa kvelden, saa da er det jo like saa greit aa folge lokalfolkets rutiner og gaa tidlig til seng, saa man kommer seg opp om morgenen!

Hvem hadde gjettet at vi skulle ende opp med en slik timeplan??!? Aa naa har vi altsaa bestaatt en uke, og har frivillig meldt oss paa en uke til. Men det er veldig kjekt. Hadde ikke trodd det skulle vere saa goy aa leare et nytt spraak. Og ikke minst, det er jo litt greit aa kunne snakke litt med folkene en treffer paa gata=)

Bergit kjope middag paa gata i Antigua:)



Paa vulkantur! Paa veg opp til den aktve vulkanen Pacaya med ein annan vulkan i bakgrunnen....













Paa veg opp (Ingrid nr 2 fra venstre)....



















Her er vi oppe! Var litt skummelt, for vi gikk formelig og trippet fordi det var saa varmt aa tro paa bakken! Vi saa den rodglodende lavane rundt oss paa alle kanter....og naar daa pluselig guiden vaar begynner aa rope "RUN RUN, LAVA LAVA!" - da faar en litt panikk! Og det begynte virkelig og renne ut rodglodene lava fra et stedene! Men heldigvis var det av den treige typen (og ikke sprutende lava), saa da gikk det bra:) Action!






Fantastisk utsikt utover kvelden med solen som gaar ned, og lava rennene nedover vulkanen! I og med at vi var saa sene til aa komme oss opp til vulkanen, ble det til at vi gikk ned igjen i morkna, men det var bare festlig:)

7 kommentarer:

Katrine sa...

Så kjekt å lesa! :) Det ser ikkje direkte feil ut med t-skjortevær.. Her e det 1,20 m snø på bakken, hehe.. Litt aen verden ja!
Kos å se ditt blide fjes, Ingrid! :) Nyt livet, og lykke te med spansken!
Tenke på deg!
Klem Katrine.

miriam sa...

For en timeplan, hadde ikke trodd at du gikk i seng kl.2130 Ingrid! ;) Må være moro å lære seg et nytt språk, spesielt når en er i et annet land. Ser ut som om dere har det bra, gøy å lese og følge med (selv om jeg er litt treg med å skrive kommentarer..) Lykke til videre med timeplanen! Klem M

Tor Arne sa...

Heisann globetrottere!!
Ja dette var jo kjente trakter...så bra at dere koser dere, morsomt å se bilder og lese! Feite dere har jo reist hele verden rundt...ganske sykt:) Gleder oss til du kommer hjem Ingrid!

God vårklem fra gutta boys Solfallsveien 14. Når kommer du hjem egentlig?

Unknown sa...

Kjære Bergit!
Himla kjekt å lese om reisa de! Det er bare helt vilt så mye du får oppleve, ååå det gleder hjertet mitt! Tenk for en erfaring! Kjekt kjekt:) Her går det fint:) fått jobb i kirkens bymisjon med rus, begynte for en måned siden, spennende:) Savner deg vakre venn! Guds fred til deg;)

Aina og Steinar sa...

såg skummelt ud med den lavaen! Eg hadde sikkert fått panikk og hoppt rett på an..Neida=D Kos dåkke vidare!

Ingrid sa...

Heia folkens! Det e sá utrolig kjekt á lesa kommentarar fra dokke alle! Blir nesten sentementale:) mn me oppleve veldig mye, hver dag. Ä det blir bekreftet ganske sä ofte at vi har det veldig, veldig bra hjemme! Med bäde familie og mange gode venner. ¡Dere er hoyt verdsatt alle sammen!

Ingrid sa...

Ang hjemmreise saa er billeten bestillt og betalt;) sa vi kommer oss hjem:) Flyet skal lande pa Gardermoen den 2juni, og slik som det ser ut naa saa skal jeg ha en fantastisk bra maned paa Aas(juni) for jeg endelig stikker hjem til Jaeren:)